Kinderfysiotherapeuten

Hieronder een overzicht van onze kinderfysiotherapeuten.

Rita van de Sande - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Ik ben Rita, sinds 1999 geregistreerd kinderfysiotherapeut. Het werken met kinderen in een revalidatiecentrum was mijn doel. Via wat omwegen en werk op verschillende praktijken, kwam ik op Mytylschool-Gabriel en kinderrevalidatie Tolbrug (nu samen Atlent) terecht. Geweldig en precies wat ik wilde! Toch begon het te kriebelen en ben ik weer in de eerste lijn gaan werken.

Met Marieke ben ik 1 september 2017 Kinderpraktijk Kubus gestart.

Mijn specialisaties als kinderfysiotherapeut zijn: baby’s met ontwikkelingsachterstand en/of voorkeurshouding, peuters die problemen hebben om tot (goed) lopen te komen, onverklaarbaar onhandige kinderen met of zonder diagnose DCD en kinderen met ernstige beperkingen als hersen beschadiging, spieraandoeningen e.a. diagnoses die ik ook in de revalidatie tegenkwam.

Samen met de ergotherapeuten zie ik ook veel kinderen met problemen in de prikkelverwerking (SI)

Naast mijn werk in de kinderpraktijk ben ik actief in het Kinderfysiotherapie Netwerk Den Bosch e.o.en voor de beroepsgroep van kinderfysiotherapeuten de NVFK.

Verder ben ik getrouwd, moeder van 2 volwassen dochters en inmiddels ben ik oma van n kleinzoon. Naast mijn werk sport ik veel, altijd buiten, zoals hardlopen, maar ook bergsporten zijn vaste prik iedere zomer- en wintervakantie.

Marieke de Kort - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Ik ben Marieke de Kort, kinderfysiotherapeut en praktijkhouder van Kinderpraktijk Kubus. Na mijn middelbare school ben ik gaan leren voor verpleegkundige. Ik vond het leuk om voor mensen te zorgen en had plezier in het vak maar ik miste hierin wel het zelfstandig onderzoeken en het opstellen van een behandelplan. Naast mijn opleiding ben ik in mijn jeugd fanatiek bezig geweest met sporten en hierdoor was ik nieuwsgierig geworden naar het vak fysiotherapie. Toen ik zelf mijn arm blesseerde en bij de fysiotherapeut moest revalideren wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Nadat ik de opleiding tot fysiotherapeut had afgerond wilde ik me graag specialiseren. Omdat het werken met kinderen mij erg aansprak, heb ik de 4 jarige opleiding master pediatric physical therapy in Breda gevolgd. Tijdens deze specialisatie heb ik op verschillende werkplekken gewerkt, zo heb ik me goed kunnen oriënteren in de verschillende takken van de kinderfysiotherapie. In 2013 ben ik bij MWM kinderfysiotherapie terecht gekomen, vanaf het begin heb ik hier met veel plezier gewerkt. Toen in september 2017 Wilma vd Hurk de praktijk ging verlaten heb ik haar plaats als praktijkhouder ingenomen. Samen met Rita vd Sande werken we nu aan een super leuke uitdaging, namelijk Kinderpraktijk Kubus. We zijn hard op weg om de praktijk letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje te steken!

Naast mijn werk ben ik moeder van Tijn en Jorn en doen we, samen met mijn partner Guido graag leuke dingen samen. Ook ben ik actief lid in het bestuur van de oudervereniging van de school van mijn kinderen in Liempde. In mijn overige vrije tijd vind ik het fijn om te sporten, zo kun je me onder andere regelmatig vinden bij roeivereniging de Hertog in Den Bosch.

Leanne Schoenmakers - Kinderfysiotherapeut

Ik ben Leanne Schoenmakers. Al tijdens de reguliere opleiding tot fysiotherapeut wist ik dat ik mij wilde specialiseren in het werken met kinderen. Daarom heb ik toen mijn eindstage op de kinderafdeling van het revalidatiecentrum in Breda gedaan. Direct daarna ben ik gaan werken in een praktijk voor kinderfysiotherapie en heb ik, ook in Breda, de Master Pediatric Physical Therapy gedaan.

Sinds januari 2020 werk ik bij Kinderpraktijk Kubus, met heel veel plezier! Ik vind het erg fijn om in een team met meerdere disciplines te werken, waardoor er veel ruimte is om samen te sparren. Ik vind het belangrijk dat kinderen plezier hebben in het bewegen en ik probeer tijdens de therapie op een speelse, uitdagende manier met kinderen te werken.

Ik woon samen met mijn vriend en zoontje en hou erg van gezelligheid en geniet van buiten zijn. Ik houd van tennissen en wielrennen, maar het allerliefst sta ik op mijn ski’s.

Marlijn Mulders - Kinderfysiotherapeut

Ik ben Marlijn Mulders en ik mag sinds april 2022 het kinderfysioteam van KUBUS versterken. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik iets met kinderen wilde gaan doen en uiteindelijk heeft dat deze vorm gekregen. Na mijn opleiding ben ik in een particuliere praktijk gaan werken, hier heb ik na mijn specialisatie tot kinderfysiotherapeute jarenlang de afdeling kinderen voor mijn rekening gehad. Toch miste ik het kunnen overleggen met collega kindertherapeuten en samen kunnen kijken naar kinderen, ook behandelde ik nog best veel volwassenen terwijl mijn hart bij de kinderen ligt. Toen KUBUS op mijn pad kwam heb ik de overstap gemaakt en ben erg blij dat ik deel mag uitmaken van dit leuke team.

Naast mijn werk geef ik zwemlessen bij een zwemvereniging in Rosmalen. Ook daar werk ik met kinderen en geef ik les bij het zwem-ABC. Ik vind het erg leuk om dit te combineren met mijn werk als kinderfysio.

Thuis woon ik samen met mijn 2 dochters en ons hondje. Ik probeer ook hun het plezier in bewegen mee te geven door regelmatig samen leuke dingen te doen zoals te gaan zwemmen, naar het bos of een speeltuin, maar ook lekker dansen in de woonkamer!!

Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 3
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 2
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4

© kinderpraktijkkubus.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring |
Kinderfysio voor regio 's-Hertogenbosch (centrum, noord), Vliert en Muntel, Rosmalen en Groote Wielen, Empel, Maaspoort