Podotherapie

Podotherapie richt zich op kinderen met diverse voet- en loopproblemen. Een voorbeeld van een veel voorkomend probleem is hielpijn. Dit zien we veel bij actieve kinderen rond of tijdens een groeispurt. Een ander bekend probleem is een afwijkend looppatroon, waarbij kinderen bijvoorbeeld op hun tenen lopen of soms over de eigen voeten struikelen.

De podotherapeut

Een podotherapeut heeft naast medische kennis ook creativiteit nodig. De therapeut kijkt naar de voetstand, lichaamshouding, beweging van gewrichten en beoordeelt het looppatroon.

Hulpmiddelen

Na het uitvoeren van het onderzoek begint het creatieve werk. Hierbij kunt u denken aan het aanmeten of vervaardigen van hulpmiddelen, zoals zolen of een teenorthese.
Niet altijd is een hulpmiddel nodig dan kan een goed schoenadvies al veel hulp bieden.

Samenwerking

Om voor uw kind de beste behandeling te starten werk ik samen met diverse disciplines zoals een kinderfysiotherapeut, kinderergotherapeut of oefentherapeut. Door deze samenwerking kunnen we uw kind de beste zorg geven.

Vergoeding

Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u weten wat uw vergoeding is kijk dan op de polis van uw verzekering of op www.podotherapie.nl

Maak hier kennis met onze podotherapeut.

Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 3
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 2
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4

© kinderpraktijkkubus.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring |
Kinderfysio voor regio 's-Hertogenbosch (centrum, noord), Vliert en Muntel, Rosmalen en Groote Wielen, Empel, Maaspoort