Ergotherapeuten

Wij zijn drie ervaren en enthousiaste kinder-ergotherapeuten met ruime ervaring binnen de kinderrevalidatie en het speciaal- en regulier onderwijs. We zijn alle twee ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de vereniging Ergotherapie Nederland. Hiervoor moeten we ons regelmatig bij- en nascholen. Ook zijn we actief in diverse netwerk en regio-bijeenkomsten op ons vakgebied.

Meer informatie: www.kinder-ergotherapie.nl

Berdie van Weert - Ergotherapeut

Hoi, ik ben Berdie, ik ben getrouwd en heb 2 dochters. In 1988 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. In 1999 ben ik gaan werken in de kinderrevalidatie en op de mytylschool in Den Bosch. Hier heb ik ontzettend veel plezier gekregen in het werken met kinderen en jongeren. Zo veel dat ik in 2012 samen met Rian een eigen praktijk voor kinder-ergotherapie ben begonnen, bij kinderpraktijk MWM in Empel. In 2016 is Lieke erbij gekomen en met z’n drieën gaan we als Kinder-ergotherapie Den Bosch mee naar de nieuwe locatie op de Rompertsebaan in Den Bosch, onder de vlag van Kinderpraktijk KUBUS, waar we met alle enthousiaste collega’s nauw samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat we hierdoor een goede kwaliteit van zorg kunnen leveren, met een brede kijk en veel expertise in huis!

Ik werk met kinderen en jongeren van alle leeftijden en met diverse vraagstellingen. De afgelopen jaren heb ik diverse studies en scholingen gevolgd, zie hiervoor ook onze eigen website: www.kinder-ergotherapie.nl. Mijn specialisaties zijn vooral op het gebied van het schoolgaande kind/ jongeren.

Bij KUBUS heb ik het meest zin in de samenwerking met alle collega’s op deze mooie plek verder uit te bouwen, en daadwerkelijk een verschil te kunnen maken voor de ouders en kinderen die met een hulpvraag bij ons komen.

Lieke Leenders - Ergotherapeut

In 2007 ben ik in Nijmegen afgestudeerd als ergotherapeut. Na mijn studie heb ik vrijwilligers werk gedaan als kinderergotherapeut in Nepal. Ik heb eerst diverse waarnemingen gedaan en ook met volwassenen ervaring opgedaan bij o.a. de Sint Maartenskliniek. In 2010 ben ik als zelfstandige kinderergotherapeut begonnen in Eindhoven in samenwerking met het speciaal onderwijs voor kinderen met spraak/taal problemen.

Ik zocht meer samenwerking en besloot me in 2012 aan te sluiten bij een fysiopraktijk in Vught om meer vanuit een team te kunnen werken. Ik miste de verbinding en samenwerking met andere disciplines rondom het kind. Tussendoor heb ik nog mogen waarnemen bij de kinderrevalidatie en ben ik per 2014 gestart als kinderergotherapeut in mijn woonplaats bij Ergo Den Bosch. Per 2016 heeft Ergo Den Bosch besloten om te stoppen met de behandeling van kinderen en al snel kwam ik terecht bij mijn fijne collega’s Berdie en Rian die ik kende vanuit de kinderrevalidatie. Nu heb ik eindelijk twee ervaren collega’s die in hetzelfde vak zitten waardoor kunnen we onderling ook veel kunnen bespreken en overleggen. Hiernaast ben ik samen gaan werken met kinderpraktijk MWM wat nu voortgezet gaat worden als kinderpraktijk KUBUS. Dit concept van interdisciplinair samenwerken is nog mooier. Nu is overleg mogelijk met meerdere partijen rondom het kind en kan er met diverse brillen en invalshoeken gekeken worden. Verder woon ik met Bob en onze drie kinderen in Den Bosch.

Mijn ervaring ligt met name in de leeftijd van naar schoolgaande kinderen. Ik heb meerdere post-HBO opleidingen gedaan op het gebied van prikkelverwerking, schrijfproblemen en planningsproblemen.

Bij KUBUS heb ik het meest zin in de samenwerking met alle collega’s, kinderen, ouders en betrokkenen rondom het kind. Het lijkt me heel fijn om met korte lijntjes en vanuit verschillende invalshoeken samen te kijken naar de hulpvraag van een kind. Iedere hulpvraag heeft vaak overlap op verschillende gebieden en is moeilijk te kaderen binnen één vakgebied waardoor het een soort (complexe) puzzel wordt. Ik vind het een uitdaging om met het kind, ouders en collega’s deze puzzel in kaart te brengen. Verder ben ik ervan overtuigd dat meerdere invalshoeken en brillen een beter beeld geven waarna een gerichter en effectiever plan van aanpak op te stellen is rondom het kind.

Monique van Driel - Ergotherapeut

Informatie volgt…

Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 3
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 2
Kinderpraktijk KUBUS poppetje 4

© kinderpraktijkkubus.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring |
Kinderfysio voor regio 's-Hertogenbosch (centrum, noord), Vliert en Muntel, Rosmalen en Groote Wielen, Empel, Maaspoort