Kinderfysiotherapeuten bij KUBUS

Rita van de Sande - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Rita van de Sande - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Hoi, ik ben Rita,  sinds 1999 geregistreerd kinderfysiotherapeut, getrouwd, trotse moeder van 2 volwassen dochters, en trotse hondeneigenaar. Naast mijn werk sport ik veel, altijd buiten, zoals hardlopen, maar ook bergsporten zijn vaste prik iedere zomervakantie en wintersport. Naast mijn werk in de kinderpraktijk ben ik actief in de stuurgroep van de werkgroep voor kinderfysiotherapie Den Bosch en omstreken en ben ik actief in de Landelijke werkgroep DCD.

Ik besloot kinderfysiotherapeut te worden toen ik als puber meehielp met de sportdagen op de Maartenskliniek. Het werken met kinderen in een revalidatiecentrum sprak mij toen al erg aan. Via wat omwegen en werk op verschillende praktijken, kwam ik op Mytylschool-Gabriel en kinderrevalidatie Tolbrug (nu samen Atlent) terecht. Geweldig en precies wat ik wilde! Toch begon het in 2010 te kriebelen. Ik ging werken bij kinderfysio MWM en werd in 2012 lid van de maatschap. Inmiddels is de kinderfysiotherapie praktijk uitgegroeid tot een kinderpraktijk. Vanaf 1 september 2017 sta ik samen met Marieke de Kort aan het roer en is MWM veranderd in Kinderpraktijk KUBUS. We hebben super hard gewerkt om de nieuwe praktijk op te zetten en hebben er ontzetten veel zin in, op een nieuwe lichte en centrale locatie.

Mijn specialisaties als kinderfysiotherapeut zijn:  baby’s met ontwikkelingsachterstand en/of voorkeurshouding, peuters die problemen hebben om tot (goed) lopen te komen, onverklaarbaar onhandige kinderen met of zonder diagnose DCD en kinderen met ernstige beperkingen als hersen beschadiging, spieraandoeningen e.a. diagnoses die ik ook in de revalidatie tegenkwam.

Marieke de Kort - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Marieke de Kort - Kinderfysiotherapeut en praktijkhouder

Ik ben Marieke de Kort, kinderfysiotherapeut en praktijkhouder van Kinderpraktijk Kubus. Na mijn middelbare school ben ik gaan leren voor verpleegkundige. Ik vond het leuk om voor mensen te zorgen en had plezier in het vak maar ik miste hierin wel het zelfstandig onderzoeken en het opstellen van een behandelplan. Naast mijn opleiding ben ik in mijn jeugd fanatiek bezig geweest met sporten en hierdoor was ik nieuwsgierig geworden naar het vak fysiotherapie. Toen ik zelf mijn arm blesseerde en bij de fysiotherapeut moest revalideren wist ik dat ik fysiotherapeut wilde worden.

Nadat ik de opleiding tot fysiotherapeut had afgerond wilde ik me graag specialiseren. Omdat het werken met kinderen mij erg aansprak, heb ik de 4 jarige opleiding master pediatric physical therapy in Breda gevolgd. Tijdens deze specialisatie heb ik op verschillende werkplekken gewerkt, zo heb ik me goed kunnen oriënteren in de verschillende takken van de kinderfysiotherapie. In 2013 ben ik bij MWM kinderfysiotherapie terecht gekomen, vanaf het begin heb ik hier met veel plezier gewerkt. Toen in september 2017 Wilma vd Hurk de praktijk ging verlaten heb ik haar plaats als praktijkhouder ingenomen. Samen met Rita vd Sande werken we nu aan een super leuke uitdaging, namelijk Kinderpraktijk Kubus. We zijn hard op weg om de praktijk letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje te steken!

Naast mijn werk ben ik sinds ruim een jaar moeder van Tijn. We houden allebei erg van zwemmen en dit doen we dan ook elke week. Verder wandelen mijn partner en ik graag met Tijn en onze hond. Ook ben ik minimaal twee keer in de week te vinden bij roeivereniging de Hertog in Den Bosch. Naast het zelf roeien coach ik in het voorjaar de jeugd introductie van deze vereniging.

Cristel den Otter - Kinderfysiotherapeut

Cristel den Otter - Kinderfysiotherapeut

Ik ben Cristel den Otter en ik ben sinds november 2017 werkzaam als kinderfysiotherapeut bij Kinderpraktijk KUBUS. Naast mijn werk als kinderfysiotherapeut ben ik graag actief bezig. Zo ben ik vaak op de tennisbaan te vinden en houd ik van actieve vakanties, zoals wintersport. 

 

Nadat ik in 2013 mijn opleiding fysiotherapie heb afgerond, heb ik eerst een jaar gewerkt met volwassenen. Ik had echter in een van mijn stages tijdens de opleiding al veel met kinderen gewerkt en al gauw merkte ik dat ik het werken met kinderen erg miste. Hierdoor besloot ik om in 2014 weer te gaan studeren en de 4-jarige master Pediatric Physical Therapy te gaan volgen in Breda.

 

Ik werk met veel plezier in onze mooie, nieuwe praktijkruimte. Het bevalt mij erg goed om met verschillende disciplines naast elkaar te werken, waardoor je extra veel kunt betekenen voor kinderen. Graag werk ik met kinderen en ouders samen. Mijn specialisaties in de praktijk zijn baby's met een voorkeurshouding en/of ontwikkelingsachterstand en kinderen met orthopedische problemen. 

 

Naast mijn werk in Kinderpraktijk KUBUS, ben ik nog elders werkzaam als kinderfysiotherapeut en ben ik, net als Rita, actief in de stuurgroep van de werkgroep voor kinderfysiotherapie Den Bosch en omstreken.