Remedial teachers

Janneke van Santvoort

Wij zijn Nienke en Janneke, afkomstig uit Empel en Vinkel.
Al op jonge leeftijd vonden wij het leuk om met kinderen te werken. Het begon met oppassen en later als leerkracht voor de klas. Beiden hebben we na de basisschool onze vwo-studie afgerond. Daarna volgden we de Pabo en de Master SEN/aanvullende cursussen. In het onderwijs hebben we elkaar ontmoet. Samen draaiden we een groep en deelden we onze interesses en ervaringen. Wij streefden ernaar iedere leerling datgene te geven waar hij/zij om vroeg.

Nienke Schuurmans

Wij zaten op één lijn met onze interesses, de manier waarop we naar kinderen keken, maar ook de manier van begeleiden. Ieder kind is uniek en heeft andere behoeften! Om deze behoeften goed in kaart te kunnen brengen, wilden wij onze expertise op een andere manier gaan inzetten dan voor de klas. Met die gedachte zijn wij gaan brainstormen over een eigen praktijk.
Met de visie waarin elk kind uniek is en de aandacht voor ontwikkeling van het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen van de leerling centraal staat, zijn wij in 2012 Leerplein 4-16 gestart: een bureau voor RT, bijles en huiswerkbegeleiding. Met veel plezier begeleiden wij sindsdien elke dag leerlingen van de basisschool en de middelbare school. Wij geven hen iedere dag dat beetje extra aandacht, dat zij nodig hebben.