3 apr 2020

Therapie via beeldbellen

In de huidige situatie kunnen veel behandelingen helaas geen doorgang vinden. Een alternatief dat wij als kinderfysiotherapeuten en logopedistes aanbieden, is therapie via beeldbellen. We begrijpen dat dit nieuw is en een uitdaging kan zijn, maar onze therapeuten kunnen u hierbij adviseren. Wij helpen u graag om de zorg zoveel mogelijk te laten doorgaan, maar dan op afstand. Het is dus ook zeker mogelijk om een nieuwe behandeling te starten via beeldbellen.

Wij maken bij het beeldbellen gebruik van het beveiligde programma Zaurus. Hieronder vindt u in het kort de stappen die u moet doorlopen om het beeldbellen tot stand te laten komen.
 

Stap 1
De therapeut nodigt u via het programma Zaurus aan om een account aan te maken. U krijgt direct daarna de uitnodiging hiervoor in uw mailbox (let op mogelijk komt deze mail in uw spambox terecht).

Stap 2
U klikt vervolgens op de knop uitnodiging accepteren en vervolgens op de knop maak een account aan. In het volgende scherm maakt u een wachtwoord aan en doorloopt u de volgende stappen.


Stap 3
Als u wilt gaan beeldbellen via uw telefoon, dan dient u de Zaurus app te downloaden en in te loggen met u e-mailadres en uw zelf ingevoerde wachtwoord.

Als u met de PC of laptop wilt gaan werken, dan gaat u naar http://web.zaurus.io en vult u daar uw e-mailadres en uw zelf ingevoerde wachtwoord in om in te loggen.


Stap 4
Als u voorgaande stappen heeft doorlopen kunt u op een beveiligde manier beeldbellen met de therapeut. Uw therapeut zal vooraf contact met u hebben over het tijdstip dat jullie gaan beeldbellen, als u op dat moment ingelogd bent zal de therapeut het beeldgesprek starten.


Veel succes en veel plezier met deze nieuwe uitdaging/ervaring!

i q d

Deel dit bericht via: